Hyötyliikuntaa

Voi huoh, kuinka paljon tuota lunta on nyt tullut lykittäväksi. "Lumen määrä yllätti lapioijan/kolaajan." Mutta ajatellaanpas niin päin, että treeni tulee tehtyä takuuvarmasti! Saat lihaskuntotreenin ja nouseepa siinä sykkeetkin samalla. Meidän pihassa on tänä talvena koitettu viedä etupihan lumet takapihalle, ihan vain tila-syistä (ei niinkään huvin vuoksi). Siinä hommassa mennään rinne alas täydellä kolalla, mutta takaisin etupihalle tullaankin tyhjän kolan kanssa, mutta askeleita keräten ;)

Teetpä lumityöt sitten kolalla tai lapiolla, melko kokonaisvaltaisesti koko kehon lihakset ovat töissä. Jalat, pakarat, keskivartalo, selkä ja kädet työskentelevät ja saavat liikettä. Lunta viskatessa lapiolla,  ranka saa kiertoa -voi kun sitä osaisi tehdä kumminkin päin... Mutta kun ei! Puolierot siis varmasti tulevat selvemmiksi, niin kiputiloissa kuin vahvistumisessakin. Nyt näiden menneiden talvisten viikkojen aikana kroppa on jo varmasti tuohon liikkeeseen ehtinyt tottua, mutta muistetaan silti palauttavat ja rentouttavat liikkeet koko keholle. Rennot käsien pyöräytykset vartalon puolelta toiselle, selän pyöristys ja rinnan avaus, monet vastaliikkeet ovat hyviä, kuulostele mitä keho kaipaa. Tarvittaessa rulla tai faskia pallo käyttöön. Onneksi lumi on nyt ollut kevyttä pakkaslunta, entäpä sitten se nuoskalumi, joka pakkautuu kolaan ja lapioon, eikä irtoa välineestä edes pienestä kopsautuksesta... Siinä vahvistuu sitten jo päässä pinnakin! Ja sykkeet nousee!

Samanlaista, yhtä tehokasta hyötyliikuntaa ei taida kesäaikana saada. Nurmikon leikkaus, ei? Kitkeminen, ei? Marjastus, no joo, melko hyvä? Vai mitä olet mieltä?

No mutta kolan tai lapion kärjestä katse ylös! Pihalla on niin kaunista. Lunta on kaikkialla paljon, puut on upeita ja pakkanen saa aikaan luonnon kimallusta. Lumitöiden ohella nyt kannattaa harrastaa talvisia lajeja. Ja jos aika on kortilla lumitöiden jälkeen, muista, että hyvän ulkoilun ja treenin hyötyliikunnan merkeissä olet jo tehnyt!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tryptofaani

Lauantai-illan puuhaa

Mustikoita ja mielenterveyttä metsästä